Historie Putten
Activiteiten
Wist u dat?
Flora en fauna
Bedreigingen
Home » Flora en fauna

Oude meesters

Door op 2 januari, 2011 – 10:21 pmGeen reacties

Terug in de tijd!

Er zijn van die momenten dat de tijd geen grip op de vooruitgang heeft. Neem nu simpele koeien in de wei. Door de eeuwen heen lijkt er niets veranderd; de koeien zijn het zelfde, het gras is groen en ons beroemde Nederlands licht is er ook nog steeds…… Deze foto’s hadden ook in 1710, 1847 of 1902 of noem maar een jaartal op, gemaakt kunnen zijn. Met als enigste verschil dat er toen geen kleurenfoto’s waren. Gelukkig waren daar onze beroemde Meesters, die met vaste hand natuurgetrouw het landschap voor het nageslacht hebben vastgelegd op canvas. De sfeer van vervlogen tijden is gelukkig nog her en der te vinden.

In Putten hoef je daar niet veel moeite voor te doen. Het mooie buitengebied is bezaaid met prachtige “doorkijkjes” en verrassende boerenlandschappen. Bijgaande foto’s zijn gemaakt aan de Hoge Einderweg. De koeien zijn van Doppenberg.

Geluk zit dus vaak in hele kleine dingen, gewoon koeien in de wei!

Oude Meesters

Oude Meesters

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website.. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.