Historie Putten
Activiteiten
Wist u dat?
Flora en fauna
Bedreigingen
Home » Bedreigingen, Featured, Historie Putten

N303 een bedreiging voor het oude Hooge Eind

Door op 29 juli, 2009 – 2:40 pm9 Reacties

Om het verkeer naar het centrum in Putten anders te stroomlijnen, wilde de provincie de N303 omleggen. Na bijna 40 jaar commotie waarbij het ene na het andere buurtschap het moest ontgelden is nu het oog gevallen op de woonkern en natuurgebied het Oude Hoge Eind. Toen er nog sprake was van een provinciale weg, zijn alle mogelijke routes uitgebreid onderzocht. Door de provincie zijn er in de afgelopen jaren rapporten na rapporten geschreven. Uitgangspunten van de verschillende tracés zijn diepgaand onderzocht. Toen bleek dat om welke reden dan ook genoemde varianten niet mogelijk waren, hetzij wegens massaal protest wegens omwonenden, hetzij uit onenigheid binnen de bestuursorganen, heeft het college van Burgemeesters en Wethouders van Putten opdracht gegeven aan een bureau om wederom naar mogelijke alternatieve tracees te zoeken, nu onder de noemer gemeentelijke weg.

Zuidflankstudie
Het uitgebrachte rapport heet nu de Zuidflankstudie. Deze studie heeft als positief punt dat nu duidelijk is dat de onderzochte tracés weinig tot geen noemenswaardig effect hebben op de verkeersdoorstroming. Negatief is, dat de onderzoekers geen idee hebben waar ze de verschillende tracés overheen getekend hebben. Op zijn minst mag men verwachten dat bij het onderzoeken naar mogelijkheden het verkeer om te leiden de eerste vraag zou zijn: waar kan een weg aangelegd worden waar de opbrengst groter is dan het offer? Nu zien we in het rapport een route door een van de mooiste stukjes cultuur historisch Putten.

Nieuwe locatie N303: Landgoed het Hooge Eind
Het wrange is dat na 40 jaar praten eindelijk aanpassingen komen aan de Voorthuizerstraat, zoals een rotonde, verkeerslichten en snelheidsreductie. Los van het feit of er niet veel meer maatregelen genomen kunnen worden om de bestaande weg te verbeteren ligt er nu een voorstel om dwars door het schitterend natuurgebied van het Landgoed het Hooge Eind een gemeentelijke weg aan te leggen.

n303_in_kaart_001_web

Zoekt en gij zult vinden: over ieder kaart past wel een zwarte streep, ook over de kaart van het oude historische hooge eind. Is het toeval of pure domheid dat juist het oude Hooge Eind en de achterliggende gebieden dwars doormidden wordt gesneden? Word ook onderzoeker, en kijk even mee met uw computer: surf naar Google Maps, en ga naar Putten, zoom in op de Hoge Einderweg en ziet direct een heel bijzonder gebied op het beeldscherm verschijnen. Ieder weldenkend mens weet direct het antwoord: NEE! hier geen weg. Wordt sympathisant en schrijf u in, samen kunnen wij het Hoge Eind en het daarbij behorende Landgoed het Hooge Eind beschermen en alle andere waardevolle plekjes in Putten.

n303_in_kaart_002_web

Bescherming Putten
MooiPutten.nl wil de Puttense gemeenschap een platform bieden om alles wat ons dorp zo mooi maakt te beschermen. Als we niets doen raken we het moois vanzelf kwijt! Het zg. serieuze onderzoek de Zuidflankstudie toont aan dat alles te offeren is. Dus zorg dat u uw stem laat gelden. Op de website N303putten.nl kunt u alles lezen wat wij gevonden hebben in openbare archieven over het wel en wee van deze weg. Help ons ook met extra informatie zodat onze lokale bestuurders nooit kunnen zeggen: dat wisten we niet!

Meer info en steun?
Deel uw overtuiging met ons door u in te schrijven op N303putten.nl. Ga hiervoor naar de handtekeningen actie. Deze site staat in de loop van september online!

9 Reacties »

 • Johan schreef:

  Enorm zonde dat men wederom de natuur de rug toekeert, wanneer is het genoeg geweest?

 • Robert schreef:

  Persoonlijk vind ik het maar niks die N303, door het ‘groene hart’ van Putten. Zowieso is het zonde dat overal in Nederland de koeien uit de weiden verdwijnen en dat maar ‘alles’ wordt geasfalteerd.

  Natuurlijk is er vooruitgang nodig en moeten er uiteindelijk altijd wel consessies gemaakt worden, maar kom op zeg zo nodig hoeft dit nu ook weer niet. Tevens schijnt de uitbreiding van de N303 helemaal niet zo nuttig te zijn.

  Dus beste gemeente en/of overheid maak nu a.u.b. niet de vergissing(en) om maar klakkeloos de natuur te laten wijken voor de korte termijn oplossingen. Als de geschiedenis ons iets geleerd heeft is het wel dat duurzaamheid belangrijk is.

 • Elvira schreef:

  Als je in putten woont weet je dat deze weg je reinste onzin is. Een verbindingsweg dwars door dit mooie buitengebied zorgt niet voor een betere doorstroming en is gewoonweg niet nodig, er zijn zat wegen die de automobilist moet brengen waar hij moet zijn.

  Rij hier (op de fiets) eens ’s ochtends langs, dan zie je de wilde konijntjes in het land zitten en af en toe rent er een eekhoorntje van boom naar boom. Tegen de avond vliegen de vleermuisjes rond die voor ons de vervelende insecten vangen. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

 • A. Sprokkereef schreef:

  Wat jammer dat weer gekeken wordt naar de belangrijkheid van asfalt en de automobilist. Juist in een gebied waar je nog kunt luisteren naar de vogels, kunt genieten van het groen en heerlijk de rust op je af kunt laten komen, wordt weer gedacht aan wellicht een of twee minuten tijdwinst voor de automobilist.

  Blijf toch van het groen af en wees er zuinig op. Door al heel wat asfalt en stenen is het genieten van heel wat mensen afgenomen voor een enkeling, die zo nodig gaat voor snel, snel, sneller.

  Geacht gemeentebestuur, wees op uw hoede. Nu asfalteren wil zeggen dat het een begin is van nog meer afsnoepen van de natuur, en wees nu eens eerlijk, wanneer er eenmaal asfalt ligt, wordt dit nooit meer teruggedraaid.

 • herman schreef:

  beste mensen van de gemeente. kijk eens wat vaker op het bord als je putten binnen rijd . putten waar de natuur de kleur bepaald .

 • Rogier schreef:

  Onbegrijpelijk in een tijd dat eindelijk Wereldwijd Groen besef begint door te dringen dat de Gemeente Putten de ambitie heeft GROEN voor GRIJS te verruilen!!

 • Levi schreef:

  Onderzoek wijst uit dat slechts 25% van het verkeer over de Harderwijkerstraat en 15% van het verkeer op de Oude Rijksweg doorgaand verkeer is, m.a.w. verreweg het meeste verkeer heeft als bestemming Putten. Hiervoor èn kosten maken èn natuur met een stukje oud Putter erfgoed opofferen?

 • Gert schreef:

  Als we in Putten de N303 net zo maken als ze in Harderwijk en nu ook in Ermelo aan het aanleggen zijn dan krijgen we een geheel.

  Op de weg van Ermelo naar Harderwijk mag en kan je maar 50 en je kan niet inhalen.

  Dit bevorderd de veiligheid en het houd de vrachtwagens tegen die ook de snelweg hadden kunnen nemen!

  Wanneer worden ze op het Gemeentehuis nu eens wakker?

  het lijkt er op dat de lobby van van de Brug en andere bedrijven aan de Voorthuizerstraat de regels bepalen in Putten!

  Elk jaar vallen er wel 1 of meer doden op de Voorthuizerstraat….

  Putten komt weer met lap middelen, ze denken het wiel te hebben uitgevonden door een rotonde aan te leggen.

 • LAZY wаy for $200 in 20 mins http://wtjc.gullivartravel.com/1d2 schreef:

  How еаrn оnline newbiе frоm $6949 реr weeк: http://xosztjd.heartchakracheckup.com/36427066

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website.. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.