Historie Putten
Activiteiten
Wist u dat?
Flora en fauna
Bedreigingen
Home » Activiteiten

Jaarlijkse Nationale oefenmarathon voert wederom over Landgoed ‘het Hoge Eind’

Door op 1 april, 2010 – 8:40 pmEén reactie

Er was top- mensport te zien op zaterdag 27 maart op de terreinen en in de omgeving van het Hippische Verband in Putten, waar menvereniging ‘Het Gouden Span’ haar jaarlijkse Nationale Oefenmarathon hield. Maar liefst 106 deelnemers startten onder prima weersomstandigheden. Deze wedstrijd wordt nu al enkele jaren als eerste buitenwedstrijd van het seizoen gehouden, zodat de deelnemers kunnen uitproberen hoe hun span en materiaal de winter zijn doorgekomen.

De wedstrijd bestaat uit een pittig wegtraject waar de deelnemers rekening moeten houden met een minimum en een maximum tijd van aankomst, ook in het kader van het dierenwelzijn. Tijdens het wegtraject is een veterinaire controle verplicht, waarbij o.a. de ademhaling en de pols van de paarden worden gecontroleerd.

Jaarlijkse Nationale oefenmarathon voert wederom over Landgoed 'het Hoge Eind'.

Tijdens het wegtraject werd ook landgoed ‘het Hoge Eind’ aangedaan. Vanwege de rustige verkeersomstandigheden is ter hoogte van het landgoed altijd een staptraject ingepland. Het was een waar plezier de verschillende aanspanningen door het lentelandschap te zien trekken, velen met de stopwatch in de hand.

Na het wegtraject komt het meest spectaculaire onderdeel van de wedstrijd aan bod: de hindernissen. Op het terrein van de manege aan de Halvinkhuizerweg waren zeven hindernissen gebouwd, o.a. met een waterbak en een brug waar de aanspaningen verschillende keren overheen gevoerd werden.

Het A- kaderlid Theo Timmermans (Putten) liet zien dat zijn vierspan meer en meer groeit richting het WK vierspan paarden dat eind 2010 in Kentucky in de VS plaatsvindt. Theo won dit onderdeel van de Nationale oefenmarathon met ogenschijnlijk veel gemak de vierspanrubriek. Deze wedstrijd is zowel voor de hobby- koetsier als de topsporter een perfecte eerste wedstrijd van het seizoen. De ieder jaar weer verschillende hindernissen alsmede de perfecte organisatie van het evenement maken het een zeer gewilde wedstrijd onder een vaste club van trouwe mensport liefhebbers. De wedstrijd wordt nu al weer enkele jaren op uiterst professionele wijze georganiseerd door menvereniging ‘Het Gouden Span’ met behulp van vele vrijwilligers.

Wij zijn blij dat landgoed ‘het hoge Eind’ een bijdrage aan dit evenement heeft kunnen leveren.

Eén reactie »

  • Johan schreef:

    Altijd een mooi gezicht al die paarden, alleen een beetje jammer van de troep die ze achter laten.

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website.. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.