Historie Putten
Activiteiten
Wist u dat?
Flora en fauna
Bedreigingen
Home » Activiteiten

Ruim 100 jaar in Putten: De Molen!

Door op 29 januari, 2010 – 11:25 pmEén reactie

Wie weet niet waar deze staat? Iedere Puttenaar is er trots op, fier en frank staat de molen midden in ons dorp. De familie van de Poll heeft vele generaties met gepaste trots de molen in beheer gehad van 1899 tot medio 2008.

De molen in Putten

Heden is een nieuwe generatie actief om de molen weer een belangrijke functie te geven: het gezin Stephan, Liesbeth, Denise en Demi van den Brink. Zij hebben de detailhandelsfunctie op een hoger plan gebracht door de schuur naast de molen te verbouwen en op nieuw in te richten als speciaalzaak. Rondom de molen is het weer als vanouds gezellig druk! Klanten komen en gaan. Iedereen in Putten is blij dat een van onze belangrijkste monumenten (bijna) weer volop in gebruik is. De molen ondergaat nu een grote onderhoudsbeurt, en er word onderzocht hoe de molen daarna weer het beste gebruikt kan gaan worden.
Zelf ambachtelijk brood bakken? Dat kan. De molen heeft een uitgebreid assortiment granen en meel in veel verschillende soorten en gewichten om zelf het lekkerste brood te bakken. Alle soorten zijn geschikt voor de broodbak machine. De molen levert ook aan pannekoekenhuizen en pizzeria’s. Naast de echte molen producten is er een uitgebreide dierenspeciaalzaak voor grote en kleine huisdieren. Ook voor zaaigoed en tuinartikelen is de molen een goede uitvalsbasis. Voor ieder dier, groot of klein heeft de molen het juiste voer. Stephan zal graag grote bestellingen bij u thuis afleveren.

Persoonlijke aandacht, enthousiaste mensen, een gezellige sfeer waar je graag terug komt, dat doet denken aan de gebroeders van de Poll! Mooi dat een nieuwe generatie vol energie het leven op de molen weer oppakt!

Eén reactie »

 • Teun Leeuwerink schreef:

  Geachte Mevrouw/Mijnheer

  Laatst heb ik Putten bezocht en is mij de molen (natuurlijk) opgevallen.
  Vooral de romp van riet op een gemetseld ondergedeelte en de raampjes op verschillende hoogtes op de verschillende zijden van de romp.Kunt U mij iets over de bouwgeschiedenis vertellen? Heeft de rieten romp oorspronkelijk elders eerst dienst gedaan(bijv. als watermolen?)

  Met vriendelijke groet,
  Teun Leeuwerink, Wormer(Zaanstreek)

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website.. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.