Historie Putten
Activiteiten
Wist u dat?
Flora en fauna
Bedreigingen
Home » Bedreigingen

Raad doet nog geen uitspraak over Zuidflankstudie

Door op 8 september, 2009 – 9:33 pmGeen reacties

Bron: De Puttenaer, Tijs van den Brink – dinsdag 8 september 2009

PUTTEN – Vorige week vergaderde de raad lang over de Zuidflankstudie, de verbinding die moet komen tussen de Voorthuizerstraat (N303) en de Nijkerkerstraat (N798). Maar tot een uitspraak over de mogelijkheden uit het uitgebrachte rapport van het ingenieursbureau DHV Groep kwam het niet. In december komt de Zuidflankstudie wéér in de raad.

Op de agenda van de raad van 9 juli stond de Zuidflankstudie ook al. De heer R. Manrho sprak toen in namens het ‘Oude Hoge Eind.’ Hij verzette zich toen fel tegen het doorsnijden van het Hoge Eind: “Laat de weg weg! Houd het geld in de knip!” Behandeling werd toen echter uitgesteld tot de raadsvergadering van 3 september. Manrho greep de gelegenheid aan om vorige week opnieuw in te spreken, ondersteund door zijn achterban op de publieke tribune. Opnieuw wees hij erop dat de keuze van het tracé door het Hoge Eind niet gewenst is, dat de bewoners in die omgeving in onzekerheid leven en dat de geloofwaardigheid van de politici op het spel staat.

Dat het college niet content is met het DHV-rapport blijkt uit het collegevoorstel: “Wij vinden het resultaat in de zin van de gepresenteerde oplossingen voor de gesignaleerde knelpunten minimaal. Vanuit die optiek vinden wij het meer aangewezen om eerst studie te doen naar de doortrekking van de Henslare naar de Hoornsdam.”
Wien van den Brink (Gemeentebelangen) toonde begrip voor de bezwaren van het Hoge Eind en het college maar zei als bestuurder allerlei zaken tegen elkaar af te moeten wegen voor beslissingen die over twintig jaar nog van belang zijn. Van den Brink daarom: “Als je niet gaat voor de Zuidflank wil je in wezen geen tweede Van Geenstraat.” Van den Brink wilde met de Zuidflank niet wachten op de Westflank: “Als het een dan niet komt, komt het ander ook niet meer. En wij hoeven niet te wachten op Ermelo. Ik proef dat sommige fracties het over de gemeenteraadsverkiezingen heen willen tillen. “
Lees verder in De Puttenaer

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website.. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.