Historie Putten
Activiteiten
Wist u dat?
Flora en fauna
Bedreigingen
Home » Bedreigingen, Wist u dat?

Ongewenst effect van een rotonde….

Door op 14 oktober, 2009 – 2:57 pmEén reactie

De Arkemheense polder, een compact maar bijzonder mooi gebied tussen Nijkerk en Putten, ingeklemd tussen de A-28 en het randmeer. Een bekende plek voor vogelliefhebbers. Iedere dag is er wel iemand te vinden met een camera inclusief supertelelens. Ook analfabeten op het gebied van volgels, zullen ter plaatste direct ervaren waarom de grote verscheidenheid aan volgels juist hier te vinden zijn: rust, veel water, mooie niet gemaaide weiden. Het is dan ook een bekend broedparadijs. Veel woningen staat er niet, en wie er woont heeft zich aangepast aan de bijzondere omgeving.

Rotonde Berencamperweg

Ondanks alle kennis van de overheden op het gebied van de effecten van de aanleg of aanpassing van wegen, wordt dit gebied nu bedreigd door een simpele rotonde! Wat is er aan de hand: op de Berencamperweg, van Nijkerk naar Zeewolde, vlak voor de brug over het randmeer is een rotonde aangelegd met een aftakking naar de Zeedijk richting Putten. Voorheen was het in de ochtend en avondspits van en naar de Flevopolder nagenoeg onmogelijk om via het natuurgebied binnendoor naar Putten te rijden. Het was te druk om de Berencamperweg op te rijden. Met de aanleg van de rotonde hebben automobilisten massaal een nieuwe snelle route gevonden van en naar Putten/Ermelo: van de Arlersteeg via Middelbeekweg naar de Zeedijk en dan via de rotonde naar de Flevopolder en vice versa.

Arkemheense polder

In de volksmond heet dit fenomeen: een aanzuigende werking van een verkeersaanpassing. Mooi Putten, het klankbord van alles wat mooi is in en de omgeving van Putten luid de alarmbel! Het zou goed zijn van deze weg bestemmingsverkeer te maken om daarmee direct de aanzuigende werking te stoppen.

Wie hier nog nooit geweest is, ga er eens heen op de fiets! Vanuit Putten ben je er zo, eerst prachtig door het mooie buitengebied bijvoorbeeld:
Hoge Einderweg, Koekamperweg rechtsaf (het zandpad), rechts naar de Halvinkhuizerweg, linksaf de Hooiweg op, Rijksweg oversteken, Arkemeenseweg, linksaf een stukje Waterweg, bijna direct weer rechts naar de Arlersteeg en na het viaduct over de A28 rijdt u de polder in. Bent u het met ons eens? Heeft u ook een mooi plekje in gedachte welke aandacht nodig heeft? Laat het ons weten!

inkaart

Eén reactie »

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website.. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.