Historie Putten
Activiteiten
Wist u dat?
Flora en fauna
Bedreigingen
Home » Activiteiten, Featured, Historie Putten, Wist u dat?

Wat maakt Putten bijzonder?

Door op 4 januari, 2010 – 9:11 pmEén reactie

Putten is vooral bekend om het omvangrijke bosgebied en het landelijk boeren landschap. De kern van het dorp is ondanks de sloop van een paar bijzonder fraaie en markante gebouwen nog steeds een van de mooiste in de wijde omgeving. De laatste jaren is er in het centrum kwalitatief hoogwaardig gebouwd. De ontwikkelingen staan ondanks de crises niet stil! Er zijn plannen om de achterstraat meer bij het dorpscentrum te betrekken. De voormalige Renault garage zal na de sloop en herbebouwing zorgen voor een totale metamorfose. Bijgaand enkel foto’s en details van een aantal in het oog springende gebouwen. De molen mag daar natuurlijk niet aan ontbreken! Iedere bezoeker van Putten zou zeker even tijd moeten vrij maken voor, het Monument met de gedenkhof en de Gedachtenisruimte van Stichting Oktober44. (met dank aan Gert van Dompseler)

Eind september 1944, tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, wordt door de ondergrondse in Putten een aanslag gepleegd op een aantal Duitse officiers. Als vergeldingsactie wordt een razzia uitgevoerd door de Wehrmacht en de SS en wordt een deel van het centrum van het dorp platgebrand. Zie hiervoor het artikel Razzia van Putten.

Bron: Wikipedia, zie ook de website van Stichting Oktober44.

Eén reactie »

 • Beste,

  Hier boven staat:

  Iedere bezoeker aan Putten zou zeker even tijd moeten vrij maken voor het monument oktober 44 en het daarbij behorende park.

  Dit zou moeten zijn:

  Iedere bezoeker van Putten zou zeker even tijd moeten vrij maken voor, het Monument met de gedenkhof en de Gedachtenisruimte van Stichting Oktober44.

  Het monument is nl niet van Stichting Oktober44 maar van de Gemeente Putten.

  met vriendelijke groet

  Gert van Dompseler

Reageer!

Reageer onderstaand, of trackback van uw eigen website.. U kunt ook de reacties ontvangen via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

U kunt deze HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website is Gravatar-enabled. U kunt uw eigen wereldwijd gebruikte G(lobally) R(ecognized) avatar verkrijgen op Gravatar.